Referenties

Nieuwbouw-/ verbouw hotel De Sterrenberg

Korte omschrijving
Transformatie van een hotel met zwembad naar een well-beinghotel, binnen een tijdsbestek van een halfjaar. Het hotel is uitgebreid met zeventien hotelkamers, twee vergaderzalen, wellnessruimte, relaxbad en een restaurant. Hiernaast is in het bestaande hotel de keuken uitgebreid, een nieuwe entree toegevoegd en de indeling op de begane grond gewijzigd. ITH heeft de complete elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie gerealiseerd. 

Korte beschrijving werkzaamheden
De engineering en montage van de elektrotechnische installaties, bestaande uit aarding, energiedistributie, elektra, verlichting, data, telefonie, domotica (KNX), zonwering, toegangscontrole, cctv, alarm en brandmeldinstallatie, PV-installatie en laadpalen t.b.v. elektrische auto’s. De eisen voor het Green Key Certificaat zijn het uitgangspunt geweest om op diverse manieren energieverbruik te reduceren.
Eveneens heeft ITH de engineering en montage van werktuigbouwkundige installaties voor haar rekening genomen, bestaande uit: riolering, water, sanitair, brandbestrijding, gas, verwarming-koelinstallatie en luchtbehandelinginstallatie incl. bijbehorende regeltechniek bestaande uit een gebouwbeheerssysteem van PRIVA.
Warm tapwater wordt opgewekt middels indirect gestookte boilers, benodigde energie wordt opgewekt door in cascade geschakelde CV-ketels. Deze keuze is gemaakt om bestaande installatiedelen te kunnen hergebruiken. Koeling en verwarming van nieuwbouw vindt plaats door middel van een VRV systeem.
 

Periode:
2016-2017
Locatie:
Otterlo
Opdrachtgever:
Hotel De Sterrenberg
Contactpersoon:
Dhr. H. Bom
Waarom ITH?
  • Gespecialiseerde vakmensen
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Service en onderhoud op maat
  • 90 jaar ervaring
  • Professioneel en betrokken
  • VCA gecertificeerd